L’Audiència de Barcelona ordena investigar cinc policies més per l’1-O

Una interlocutòria considera "lamentables i injustificables" les imatges d'algunes actuacions policials

L'1-O a l'escola Dolors Monserdà
L'1-O a l'escola Dolors Monserdà

L’Audiència de Barcelona ha ordenat durant les darreres setmanes que cinc agents policials més que van participar en l’operatiu per frustrar la votació de l’1-O siguin investigats, publica El Confidencial en una informació que revela més crítiques de la justícia a determinades actuacions policials.

Una de les interlocutòries reflecteix que hi ha “imatges d’aquell dia absolutament lamentables i injustificables” i que “és innegable que en alguns casos l’actuació d’agents policials concrets no estava justificada i podria integrar fets delictius”, recull aquesta informació.

L’Audiència de Barcelona ha ordenat, en una interlocutòria del passat 22 d’abril, que tres agents siguin investigats per “la gravetat de les lesions patides per algunes persones”. El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona havia arxivat la investigació, sobre la qual la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat demanaven el sobreseïment.

Una altra interlocutòria del mateix dia 22 ordena també al Jutjat 7 que imputi un policia a qui s’acusa de provocar amb un cop de puny una perforació al timpà d’una persona. El rostre de l’agent, segons els magistrats, apareix amb “claredat” a les imatges revisades per l’Audiència de Barcelona.

Una tercera interlocutòria, del 26 d’abril, ordena al mateix jutjat que citi com a investigat un agent policial per les lesions que va patir un votant de l’1-O al col·legi Dolors Monserdà de Barcelona, de qui les imatges mostren com és colpejat per l’esquena.

L’Audiència de Barcelona, en canvi, ha considerat darrerament que no hi ha indicis que els comandaments policials donessin instruccions concretes perquè els agents empressin “més violència que la imprescindible per a l’objecte de l’operatiu”.

Aquesta darrera resolució sí que coincideix amb el parer del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, el qual investiga més d’una quarantena d’agents per casos d’extralimitació en l’ús de la força policial i té obertes 28 peces separades, corresponents cadascuna a un punt de votació de l’1-O on s’ha denunciat que es van produir agressions policials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.