La Generalitat amplia les obertures i els aforaments el 24 de maig

La restauració podrà servir esmorzars a les 6h, però seguirà havent de tancar a les 23h

La Generalitat revisarà les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han presentat aquest divendres, després de la darrera reunió del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), les noves mesures de relaxació de les restriccions anticovid que s’aplicaran a partir del 24 de maig, i que s’enfoquen, sobretot, a l’ampliació dels aforaments.

Les mesures vigents des del passat diumenge es mantindran fins al diumenge dia 23, però a partir de llavors els aforaments dels equipaments culturals passaran del 50% al 70% i podran acollir 1.000 persones en espais tancats o 3.000 a l’aire lliure o amb ventilació reforçada, i els comerços incrementaran d’un 30% a un 50% l’aforament. Així mateix, els congressos i esdeveniments es podran celebrar sense la necessitat de sol·licitar abans una autorització.

La meitat de l’aforament també serà el màxim permès a les universitats i als esdeveniments esportius i religiosos. Els bars i restaurants podran servir esmorzars des de les 6
el matí, una hora i mitja abans que ara, però es manté l’horari de tancament a les 23 hores malgrat les queixes del sector.

Vergés ha afirmat que la situació està “controlada” i que si tot va com fins ara és “improbable” un nou rebrot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides