Vox es queda sense senador català

El ple del Parlament designa els vuit senadors autonòmics: 3 del PSC, 3 d'ERC i 2 de Junts, pel mètode Imperiali

El pacte antifeixista acordat per les forces independentistes i pels Comuns -el PSC s’hi va sumar inicialment, però se’n va desmarcar en negar-se a vetar Vox al Senat- ha tingut aquest dijous el primer efecte real. El Parlament ha designat, pel mètode imperiali, els vuit senadors autonòmics. Són 3 del PSC, 3 d’ERC i dos de JxCAT, després que la Mesa acordés buscar un mètode de càlcul que garantís que l’extrema dreta quedava fora.

Vox, amb 11 escons, i la CUP, amb 9, haurien tingut un representant amb el mètode de càlcul de la llei d’Hondt, però els signants del pacte van considerar inviable que l’extrema dreta representés la Generalitat al Senat, essent un partit que vol destruir l’autogovern.

Vox ha criticat el pacte i ha dit que la llei “estableix clar i català que la designació ha de ser proporcional, i està clar que aquesta votació no és proporcional. Aquesta proposta és un frau de llei, i l’única voluntat és marginar el nostre grup parlamentari”. Com ja havia anunciat el partit, presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

Els senadors proposats per ERC són Josep Maria Reniu, Pau Furriol i Adelina Escandell. Lorena González, Antoni Poveda i Manel de la Vega representen el PSC Els representants de Junts són Josep Lluís Cleries i Assumpció Castellví. Els candidats han estat escollits per 106 vots a favor, 20 en contra i 6 abstencions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides