Un jutge ordena la detenció de la diputada de la CUP Laia Estrada

Està sent investigada per les protestes contra el consell de ministres de desembre de 2018

La diputada de la CUP, Laia Estrada
La diputada de la CUP, Laia Estrada

El jutjat d’instrucció 6 de Tarragona ha ordenat detenir la diputada de la CUP Laia Estrada. Està acusada de desordres públics en la manifestació del 21 de desembre de 2018, durant el consell de ministres a Barcelona. Estrada va ser citada a declarar als jutjats de Tarragona el 30 de desembre de 2020 i el 21 de gener de 2021, però no s’hi va presentar, motiu pel qual la jutgessa n’ha dictat l’ordre de detenció.

Estrada, que avui és al Parlament, ha manifestat als mitjans que no es presenta per “no participar en el relat fantasiós dels Mossos” que l’única cosa que fa és “distorsionar la realitat”. La diputada de la CUP explica que en cap moment hi va haver una situació de violència: “L’única cosa que vam fer va ser apartar una tanca per unir-nos a la manifestació”, explica. Estrada denúncia també “una justícia que criminalitza la protesta i sempre persegueix a les mateixes”.

Aprofitant el ple del Parlament, on hi ha la presència policial protocol·lària per aquestes ocasions, Estrada ha desafiat a la policia catalana: “Ja que estem rodejats dels Mossos, que em detinguin i acabarem amb aquesta farsa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides