Part dels 1,48 milions d’euros que la CCMA ha pagat per ‘Nexes’ ha anat a parar a Mediapro

La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet ha aportat unitats mòbils i serveis tècnics al programa que ja ha deixat d'emetre TV3

Jordi Basté i Mònica Terribas, al programa 'Nexes', amb informació de la participacio de Mediapro

El 29 de juliol de 2020, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va donar 1.349.679,42 euros a Arena Sport Media, una productora creada un any abans i que pràcticament no havia tingut cap activitat fins aleshores, perquè fes un programa a TV3, Nexes, conduït pels periodistes Jordi Basté i Mònica Terribas. El contracte era per vuit mesos i s’ha acabat concretant en onze entregues d’un programa que es va començar a emetre el 17 de febrer i que va fer la seva última emissió el 28 d’abril. Entremig, la CCMA ha fet dues aportacions econòmiques extraordinàries a Arena Sport Media de 58.349,50 euros i 71.830,84 euros mitjançant unes addendes “per necessitats covid”, amb la qual cosa el cost final del programa ha estat de 1.479.859,76 euros. La productora Mediapro ha rebut part d’aquests diners ja que, tal i com figura en els crèdits del darrer programa, ha posat al servei de Nexes la seva unitat mòbil i mitjans tècnics.

La relació de Mediapro amb Arena Sport Media i Nexes inclou també el fet que Mònica Terribas va ser contractada per la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet immediatament després de la seva dimissió com a directora i presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio. A més, la producció executiva associada del programa l’han compartit Xavier de Pol, director executiu d’Arena Sport Media, i Gilbert Arroyo, responsable de continguts de Mediapro Studio, i la realització ha corregut a càrrec d’un altre treballador de Mediapro, Gerard Cid.

Nexes ha estat un fracàs d’audiència. El dia de la seva estrena va tenir 345.000 espectadors. Ha anat perdent audiència setmana rere setmana i ni tan sols la presència del futbolista del Barça Gerard Piqué en un dels seus capítols va aconseguir aixecar-la. Les notes de premsa de la CCMA han ocultat les dades de l’audiència de Nexes que els oferia l’empresa Kantar Media. Ha tancat el cicle amb menys de 200.000 espectadors i sense aparèixer entre els vint programes més vistos del dia a Catalunya. Un mal resultat que caldrà veure si la CCMA premia amb una nova injecció econòmica els propers dies.

Els diners que la Corporació que presideix Núria Llorach va donar al programa de Terribas i Basté procedeixen dels 6 milions que el Departament de Cultura va transferir a TV3 pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. En aquest repartiment, Mediapro va rebre l’aportació més elevada: 2,1 milions d’euros, als quals va afegir 74.920 per “despeses addicionals rodatge per covid”, per una sèrie de ficció titulada L’última nit del karaoke.  Cultura ha entregat 6 milions més a TV3 perquè faci un nou repartiment entre les propostes de projectes audiovisuals que rebi abans d’aquest divendres, 14 de maig.

En aquesta convocatòria s’ha inclòs la possibilitat que se subvencionin “segones temporades d’alguns dels projectes ja finançats”. No ha transcendit si Arena Sport Media i Mediapro ho han aprofitat per demanar diners per les segones temporades de Nexes i L’última nit del karaoke. En la primera convocatòria, entre ambdues productores es van quedar més de la meitat dels diners. La resta se la van repartir entre 32 projectes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides