Els comuns trenquen amb ERC

Albiach lamenta que el distanciament dels republicans amb JxCat només hagi durat "quatre dies"

La presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha donat per “trencades” les negociacions que garantien el suport dels comuns a una investidura del candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere AragonèsAlbiach ha fet aquest anunci en la sessió de control a l’executiu d’aquest dimarts al Parlament de Catalunya i l’endemà que ERC, JxCat i la CUP presentessin un document conjunt en el qual parlaven d’apropar els posicionaments que fins ahir estaven allunyats.

Jéssica Albiach ha lamentat que la decissió que havia pres Aragonès de fer govern en solitari i deixar fora de la Generalitat els exconvergents hagi durat només “quatre dies”. Albiach ha dit a Aragonès que les negociacions entre els comuns i els republicans estan “trencades” i que no ens reprendran “fins que doni garanties que Junts no estaran en el govern, ni ara ni més endavant en la legislatura”.

El vicepresident de la Generalitat en funcions i candidat a la presidència per ERC ha respost a la dirigent dels comuns que agraïa la predisposició d’aquesta formació a negociar amb els republicans. En aquest sentit, Aragonès ha insistit a Albiach que el seu projecte “apel·la a quatre forces, també a la seva” que busquen la defensa de l’autodeterminació i l’amnistia dels independentistes presos.

Aragonès també ha dit a Albiach que els republicans no volen tancar les portes a la formació de Carles Puigdemont, en afirmar que “hem d’explorar totes les vies” i que, de fet, “l’aritmètica és la que és”, en el sentit que els 32 diputats dels exconvergents poden ser determinants per a la investidura i la pròxima legislatura. Aragonès ha afegit que per a concretar uns possibles nous pactes encara “queda una setmana per davant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides