Els catalans prefereixen un pacte d’esquerres a un d’independentistes

Només la meitat de votants d'ERC defensen un Govern de coalició independentista, segons el CIS

Illa amb Aragonès
Illa amb Aragonès

Un pacte d’esquerres a Catalunya que sumi PSC, ERC i els comuns és el preferit dels catalans, segons l’enquesta postelectoral difosa aquest dijous pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). En concret, aquesta fórmula és la preferida pel 31,2% dels ciutadans catalans, davant el pacte independentista (ERC, Junts i la CUP) que és l’opció més ben valorada pel 23,2% dels enquestats. Si parlem d’un govern en minoria, un 12,7% de la mostra vol que governin els socialistes mentre que només un 5,7 vol que el proper executiu català sigui republicà.

No obstant això, davant la pregunta sobre quin pacte s’acabarà imposant, poc més de la meitat, el 50,7% creu que acabaran governant els independentistes (ERC, Junts i la CUP) i només un 9,2 creu que podria haver-hi un pacte d’esquerres.

L’enquesta de CIS es va realitzar sobre una mostra de 3.735 catalans entre el 26 de març i l’1 de maig, abans que ERC anunciés que deixava de negociar un govern de coalició amb Junts i apostés per governar en solitari davant la falta d’acord amb el partit de Carles Puigdemont.

D’altra banda, el suport al govern de coalició independentista és limitat entre l’electorat d’ERC. Escassament la meitat dels votants republicans del 14-F (48,9%) defensa un executiu que integri també Junts i la CUP, mentre que un 23,6% aposta per un tripartit amb PSC i comuns i un 20,4%, per un govern d’ERC en minoria. En canvi, aquest govern independentista és l’opció molt majoritària pels electors de Junts (88,3%) i CUP (68,1%).

(Visited 277 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari