El MNAC no troba 255 obres i sis llibres

El darrer informe de la Sindicatura de Comptes recomana al museu que posi fil a l'agulla per aclarir que se n'ha fet

Miquel Roca, expresident del MNAC
Miquel Roca, expresident del MNAC

L’informe 3/2021 de la Sindicatura de Comptes, publicat aquest 12 de maig, assenyala que hi ha 255 obres i sis llibres “pendents de localitzar” al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Al subapartat d’observacions inclòs a l’apartat de conclusions, l’informe destaca, entre altres conclusions que considera principals del seu treball de fiscalització sobre el MNAC, que aquest museu disposa “d’un detall d’obres pendents de localitzar”, que “el març del 2020 comprenia 255 obres i sis llibres”.

A l’apartat dedicat al fons artístic i el fons bibliogràfic, hi detalla que l’inventari d’obres no localitzades del MNAC incloïa, el març del 2020, “majoritàriament” obres inventariades abans del 1950, entre les quals “destaquen per nombre” 90 pintures, 84 dibuixos, 33 cartells i 26 escultures.

Segons hi reflecteix la Sindicatura de Comptes, “les causes de la desaparició poden ser diverses (trasllats no documentats, espolis en el període de la Guerra Civil, etc.)”.

L’òrgan fiscalitzador dels comptes, la gestió i l’eficiència del sector públic a Catalunya adreça sis recomanacions al MNAC, entre les quals que “hauria de continuar revisant el seu inventari i fent les actuacions necessàries per aclarir la situació de les obres i llibres pendents de localitzar”.

L’informe, corresponent a l’exercici del 2018, aporta en alguns apartats, com el de les obres perdudes, dades actualitzades de l’any 2020, per la qual cosa retrata, gairebé fins al final, la gestió del museu realitzada durant l’etapa de Miquel Roca i Junyent com a president.

Miquel Roca, dirigent històric de Convergència i pare de la Constitució espanyola, va ser nomenat president del MNAC el desembre del 2011 per la Generalitat de Catalunya. El seu successor és Joan Oliveras, que el gener del 2021 va assumir la presidència d’aquest consorci constituït per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Administració Central de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides