Boye especula que Puigdemont podria tornar a Espanya sense ser detingut

L'advocat de l'expresident ho supedita al fet que la justícia belga l'absolgui prèviament

Boye i Puigdemont

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat que si la justícia belga acabés considerant innocent l’expresident català fugit de la justícia espanyola, aquest i la resta de dirigents independentistes fugits podrien tornar a Espanya i no se’ls podria detenir. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boye argumenta aquesta afirmació en el fet que el Tribunal Europeu va denegar una extradició als EEUU d’un home que ja havia estat jutjat, pel mateix delicte que el reclamava la justícia nordamericana, a Alemanya.

Es dona la circumstància, però, que el cas de Puigdemont i els altres independents fugits cap d’ells ha estat jutjat a cap país de la Unió Europea. De fet, el que han fet la justícia belga i alemanya és denegar les seves extradicions en considerar que algunes de les raons per les quals els reclamava la justícia espanyola, com el delicte de rebel·lió o el de pertorbació de l’ordre públic, no es corresponien amb el dret dels països en els quals es troben ara.

Tot i que el què defensa Boye no és aplicable avui als independentistes catalans que es troben fugits perquè cap d’ells ha estat jutjat, l’expresident Puigdemont s’ha afanyat a publicar a les xarxes socials: “Gràcies Gonzalo Boye i gràcies a l’equip que des d’Alemanya va planificar aquesta estratègia. Discreta i calculada. Així es canvien les coses (encara que l’opinocràcia catalana ni se n’assabentarà)”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Boye especula que Puigdemont podria tornar a Espanya sense ser detingut”

Deixa un comentari

Notícies més llegides