Aragonès apel·la a “la paraula donada” per Junts

L'aspirant d'ERC a la presidència evidencia que encara hi desconfia l'endemà de la trobada entre els grups independentistes

El vicepresident amb funcions de president de la Generalitat i aspirant a la presidència, Pere Aragonès, ha apel·lat a “la paraula donada” perquè Junts l’investeixi i pugui formar un govern abans que s’exhaureixi el termini legal, el dia 26, i es convoqui automàticament unes noves eleccions.

Des del faristol del Parlament, Aragonès ha cridat a fer “honor” i a complir “la paraula donada”, així com a ser “honestos” i “fidels al compromís d’evitar la repetició electoral”, i a no contribuir a incrementar la “desafecció amb aquesta cambra”, que assegura que senten els ciutadans.

Aquesta intervenció indica que, 24 hores després de l’acord “de mínims” anunciat per ERC, Junts i la CUP després de la trobada que van mantenir representants de les tres formacions, l’aspirant a la presidència no sembla tenir-les totes sobre aquesta legislatura.

Durant la seva intervenció, d’altra banda, no ha mostrat una inclinació per un govern de coalició o per governar en solitari. Arran del darrer distanciament, ERC havia manifestat que optava per explorar el govern en solitari, una opció per a la qual Junts li va negar els seus vots.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides