ERC, Junts i la CUP desvinculen la investidura de l’estratègia ‘indepe’

Sense haver superat les discrepàncies, les tres formacions anuncien un acord "de mínims" per desencallar la legislatura

ERC, Junts i la CUP han comunicat, després de la reunió de dues hores que han mantingut aquest dimecres al migdia, que han assolit una entesa “de mínims” per “desencallar l’inici de la legislatura”, la qual inclou el fet de desvincular la investidura d’un nou president de la Generalitat de l’estratègia independentista, font de discrepàncies persistents, en particular entre ERC i Junts.

Les tres formacions independentistes amb representació al Parlament de Catalunya, de fet, s’han compromès a generar un espai per a debatre l’estratègia “més enllà de la governabilitat”, mentre les divergències que han fet fracassar fins ara les negociacions sobre la investidura i el nou govern, això sí, persisteixen.

La CUP havia convocat ERC i Junts a la trobada d’aquest dimecres amb l’objectiu de plantejar-los quatre acords, i el comunicat conjunt dels tres partits els subscriu. De manera destacada, reflecteix que es comprometen a separar l’acord estratègic del pacte sobre el govern i també a aconseguir un “gran acord nacional per a l’autodeterminació” amb què preveuen compaginar el “diàleg” i “l’embat democràtic”.

Així mateix, també inclouen en l’acord “de mínims” una resposta a la crisi social i econòmica, i un “un mur de defensa dels drets fonamentals i bàsics que tenen un ampli suport per part de la societat catalana i que no caben en el marc de l’Estat”.

Sergi Sabrià, Marta Vilalta, Laura Vilagrà i Josep Maria Jové han representat ERC, Jordi Sànchez, Elsa Artadi, Josep Rius i Francesc de Dalmases han representat Junts, i Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer han representat la CUP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.