El Consell per la República Catalana és una carcassa buida

L’organisme que Puigdemont vol que controli la Generalitat només incorpora associacions de segona fila i no arriba als 100.000 membres

Les vint empreses i entitats que s'han sumat a difondre la IDR del Consell per la República

JxCat ha intentat situar el Consell per la República Catalana (CRC) per damunt del govern de la Generalitat en les seves negociacions amb ERC com a moneda de canvi per donar suport a Pere Aragonès com a president. El partit que presideix Carles Puigdemont, que també presideix el CRC, ha intentat fer creure els seus interlocutors que aquest organisme té un gran suport popular i força econòmica quan en realitat és una carcassa buida. Puigdemont va dir que el Consell per la República aspirava a reunir un milió d’afiliats. Després de mesos de campanyes de propaganda i de la creació d’un carnet d’Identitat Digital Republicana (IDR) per intentar fitxar més seguidors, la xifra que obre el portal de l’entitat en comptabilitzava 97.315 aquest dimarts 11 de maig.

A l’apartat del portal del CRC que demana que s’hi sumin les entitats que sintonitzin amb la iniciativa de l’IDR només n’hi apareixen 20. “Si ets una entitat, fundació, associació, empresa, federació, ONG, cooperativa o institució i vols que els teus membres facin servir la Identitat Digital Republicana, escriu-nos!”, es demana en aquest espai. La societat civil catalana o no se n’ha assabentat d’aquesta opció o no hi està interessada. Hi ha hagut dos cassos d’entitats que han aparegut en aquest apartat i que després han exigit que les esborressin perquè les havien inclòs sense el seu consentiment: els supermercats Plusfresc i la Fundació d’Animals de Companyia del Camp de Tarragona.

Qui sí que s’hi ha sumat des del primer moment són cinc mitjans de comunicació vinculats a la causa independentista: Vilaweb, El Punt Avui, El Nacional, elMón i La República. Tots ells mantenen en un lloc destacat la publicitat del Consell per la República i la seva IDR però, pel que es veu, el nombre de persones i empreses adeptes no acaba d’arrencar. Tampoc han servit de gaire les crides a apuntar-s’hi que han fet alguns dels seus dirigents, com Lluís Llach. S’hi han apuntat, això sí, Petrolis independents, l’empresa del número dos de JxCat per Barcelona a les últimes eleccions al Parlament, Joan Canadell, i dues clàssiques del sector sobiranista: Parlem telecom i Mutuacat. Jami Matamala, company d’aventures belgues de Carles Puigdemont, hi ha aportat la seva llibreria Les Voltes, i la nota exòtica l’ha posat l’agència de contactes GentComTu.

Els darrers dies i perquè no quedés tant buit aquest apartat hi han aparegut els logos d’algunes associacions independentistes, que no se sap quina utilitat poden donar al carnet d’Identitat Digital Republicana: Via Independència, Més Junts sempre anem més lluny, TB XB i l’Ateneu d’Acció Cultural, que és una branca gironina de la Plataforma per la Llengua, que també hi apareix amb un logo a part.

De la poca activitat d’aquest Consell per la República n’és mostra que les notícies del seu portal es renoven només cada quatre o cinc dies. La referència més recent a la IDR és una informació que porta data del 13 d’abril que afirmava que en menys de sis dies s’havien presentat més de 12.000 sol·licituds d’aquestes targetes. Un mes després no hi ha hagut més notícies sobre la IDR i unes sol·licituds que, pel que es veu, arriben amb comptagotes. L’última notícia que ha elaborat el consell que presideix Puigdemont és el comunicat que feia esment de la seva decepció per l’anunci d’ERC que trencava les negociacions amb JxCat per formar govern. En aquesta comunicat reclamava també que es reconegui la seva legitimitat i  apel·lava “a la responsabilitat de tots els lideratges per tal d’estar a l’altura dels temps que vivim i evitar divisions i guerres internes del tot improductives”.

(Visited 766 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari