Salvador Illa: “L’independentisme està fracassant”

El dirigent socialista diu que "em toca a mi articular la majoria d'esquerres"

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, afirma que els darrers enfrontaments entre ERC i JxCat que estan impedint un acord de govern independentista per a governar la Generalitat demostra el fracàs d’aquesta opció política. Illa, en declaracions a TVE, ha afirmat que “l’independentisme, com ja vàrem predir que ocorreria, està fracassant, a no ser que hi hagi un gir de darrera hora”.

El dirigent socialista defensa els seus arguments afirmant que “ja, de fet, va ser el seu fracàs el que va portar a l’avançament electoral a Catalunya”. Illa recorda que “el senyor (Pere) Aragonès va intentar la seva investidura per dues vegades, el 26 de març i el 30 de març”, reblant que “va fracassar les dues vegades”.

En aquest sentit, Salvador Illa, ha rebutjat que els diputats socialistes s’abstinguin per a facilitar la investidura d’Aragonès, i evitar d’aquesta manera una possible repetició electoral. Illa s’ha preguntat que “com anem nosaltres a facilitar un govern havent guanyat les eleccions, i més quan aquest govern proclama com a objectiu la independència?”.

En aquest context, Salvador Illa assegura que “la majoria independentista del Parlament, per tant, no aconsegueix articular un govern”. Davant aquesta situació, Illa defensa que “hi ha una altra majoria possible, que és una majoria d’esquerres”, i diu que “el què plantejo és que se’m permeti, com he reclamat insistentment, concórrer a la investidura i intentar articular aquesta majoria d’esquerres al Parlament de Catalunya”. IIla afirma que “em toca a mi articular la majoria d’esquerres”.

(Visited 155 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari