Més del 80% de guàrdies civils destinats a Catalunya ja estan vacunats contra la covid-19

Argimon va denunciar que posar aquestes vacunes endarreria les d'altres col·lectius

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha anunciat que més del 80% dels Guàrdies Civils que estan destinats a Catalunya ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. En una entrevista a Canal Sur Radio recollida per Europa PressGámez ha concretat que pel que fa a Andalusia aquesta xifra puja fins al 90% dels agents de la Benemèrita.

La vacunació d’agents de la Guàrdia Civil, així com dels de la Policia Nacional, destinats a Catalunya estava bloquejada per ordre de les autoritats sanitàries de la Generalitat. Va ser una ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui les va obligar a vacunar els agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en considerar-los col·lectius essencials, com ja es feia amb els agents del cos dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals catalanes.

De fet, es dona la circumstància que quan el TSJC va ordenar la Generalitat que vacunés guàrdies civils i policies nacionals, el secretari de Salut Pública del govern català, Josep Maria Argimon, va denunciar que aquest fet portaria a deixar sense vacunes temporalment persones d’entre 70 i 79 anys. S’ha demostrat, però, que la vacunació dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya no ha endarrerit la vacunació de cap grup d’edat, ans el contrari, ja que s’han ampliat les franges de persones amb possibilitats de rebre la vacuna contra la covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides