L’Audiència de Barcelona avala les instruccions dels comandaments policials contra l’1-O

No veu indicis que ordenessin als agents un ús excessiu de la violència

Actuació policial durant l'1-O
Actuació policial durant l'1-O

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat un recurs amb què votants de l’1-O demanaven investigar alts comandaments de la Policia Nacional per les càrregues de l’1-O, ja que considera que no hi ha indicis que els comandaments donessin instruccions concretes perquè els agents empressin “més violència que la imprescindible per a l’objecte de l’operatiu”.

Aquesta resolució coincideix amb el parer del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga més d’una quarantena d’agents per casos d’extralimitació en l’ús de la força policial, però, tot i que no descarta la responsabilitat d’algun cap de l’operatiu, havia desestimat fins ara la possibilitat d’investigar els principals comandaments policials, fet pel qual les acusacions havien plantejat el recurs.

L’Audiència de Barcelona destaca que “cap dada” permet afirmar “ni tan sols indiciàriament” que es va dissenyar un operatiu policial “per impedir l’exercici de drets”, més enllà del fet de votar durant l’1-O, que era “l’objecte del mandat judicial”, ni tampoc permet imputar a comandaments policials superiors lesions patides llavors per ciutadans.

El tribunal, que reconeix casos de violència desproporcionada i innecessària par part d’agents concrets, avala l’actuació general dels cossos policials i les instruccions dels comandaments superiors, sobre les quals reflecteix en la seva resolució que van obeir els principis bàsics de “proporcionalitat, oportunitat i ús progressiu dels mitjans salvaguardant la integritat física” de les persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.