La Caixa de Solidaritat fa figa

Cruanyes, responsable de la iniciativa, veu complicat cobrir les fiances del Tribunal de Comptes i demana suport polític

La Caixa de Solidaritat, aquella que en el seu dia es va crear per cobrir les multes en els processos judicials contra el moviment independentista, es va secant i els seus responsables han fet un crit d’alerta.

Des de l’inici del procés, la iniciativa ja ha assumit més de 15 milions d’euros en multes i fiances, entre altres 5,2 milions pel 9-N del 2014 i 4,2 milions per l’1-O del 2017.

Així, amb la nova tongada de casos investigats, i segons publica El Punt Avui, el president de l’ens, Pere Cruanyes, alerta que la situació “és molt complexa”.

El Jutjat número 18 de Barcelona investiga l’exconseller Raül Romeva, vuit càrrecs de la Generalitat i l’exsecretari general del Diplocat Albert Royo. La fiscalia els acusa de delicte de malversació de fons en acció exterior de 2012 al 2017. Així, les noves multes desbordaran la Caixa de Solidaritat.

Cruanyes té clar que si la dada que ha fet pública Royo, 4,5 milions d’euros que li reclamaria el Tribunal de Comptes, es confirma, “la resposta també ha de ser política, perquè el que hem fet fins ara és extraordinari, però és difícil pensar que en poc temps podrem recollir una quantitat com aquesta”.

“La Caixa de Solidaritat ha de continuar fent el seu paper, però una cosa és curar una ferida i l’altra, tractar un malalt a qui han tallat un braç”, exemplifica, i sentencia: “Aquí els que han d’actuar són els partits polítics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides