El PSC xifra la despesa supèrflua de la Generalitat en 1.100 milions d’euros

L'estudi dels socialistes catalans projecta sospites sobre el clientelisme i el partidisme

Reunió del govern de la Generalitat
Reunió del govern de la Generalitat

Un estudi elaborat pel secretari d’Economia i Hisenda del PSC, Francesc Trilla, xifra en 1.100 milions d’euros la despesa supèrflua que es podria estalviar cada any la Generalitat de Catalunya si evités tenir organismes encavalcats enfocats al partidisme, racionalitzés alts càrrecs i despeses com la de la plantilla de TV3, i revisés determinades subvencions i lloguers.

L’estudi, el contingut del qual ha avançat el Diari de Girona, projecta la sospita que, en bona part, aquestes despeses prescindibles estan relacionades amb el partidisme i el clientelisme.

Aquest treball reflecteix que Catalunya té 359 entitats participades (públiques-privades), 102 més que la segona Comunitat Autònoma que més en suma, Andalusia, i 203 més que el País Basc, que és la tercera, i que una racionalització d’aquestes entitats proporcionaria un estalvi d’almenys 100 milions d’euros.

Així mateix, proposa rebaixar els sous fins que passin de representar un 4,6% dels pressupostos de la Generalitat a un 3,5%, de manera que s’estalviïn 346 milions anuals. Pel que fa a l’acció exterior, considera que es poden estalviar 15 dels 17 milions d’euros de pressupost.

L’estudi del PSC advoca per reassignar partides gradualment a polítiques socials des d’enguany fins a assolir “un mínim de 1.100 milions d’euros anuals l’any 2024”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides