El govern d’Artur Mas va gastar 5.000 euros en informes sobre un hipotètic exèrcit català

El treball es va encarregar a una empresa belga, de la qual es desconeix la identitat, per mediació de Salvador Cardús

artur mas
artur mas

En l’acte de la magistrada del jutjat núm. 18 de Barcelona contra deu persones arran d’una denúncia de la fiscalia per un informe del Tribunal de Comptes de l’any 2019, hi ha un apartat que fa referència a una despesa de 5.000 euros que el govern de la Generalitat va pagar el 2015, quan era president Artur Mas, per uns informes sobre política europea de defensa.

Segons l’acte judicial, l’aleshores secretari de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat, Roger Albinyana Saigi, i la directora de Serveis del Departament de la Presidència, Teresa Prohias Ricart, van contractar una empresa belga perquè elaborés un informe “encaminat a l’elaboració de les estructures d’un hipotètic estat independent” sobre temes de defensa. Un encàrrec que, segons a jutgessa, excedia en la contractació “el marc competencial de la Generalitat”.

El text de la jutgessa diu que l’informe “es va encarregar a una empresa belga de la qual es desconeixen dades, no constant documentació de la mateixa ni el treball original realitzat”, afegint que aquesta empresa belga “va ser contractada a través de la intermediació de Salvador Cardús Ros” i que “es van abonar 5.000 euros” pels informes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides