Quins retrets entre independentistes afloren amb la victòria d’Ayuso?

Jaume Clotet
Jaume Clotet

El resultat de les eleccions madrilenyes ha tornat a evidenciar divergències entre ERC i Junts, immersos en el que se suposa que ha de ser la recta final de la negociació sobre el pròxim govern català. Si més no, això han exhibit figures de totes dues formacions des d’aquest dimarts, quan la candidata popular Isabel Díaz Ayuso ha obtingut una contundent victòria.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha piulat que haurien de donar “menys lliçons” els que “fins fa no gaire votaven Pujol pactant al Majestic amb Aznar, i aplaudien Duran quan esmorzava al Palace”. “Alegrar-se del fracàs de l’esquerra no et fa més independentista, et fa més de dretes”, ha criticat el diputat, que també ha expressat “respecte etern” envers Pablo Iglesias.

Es tracta d’una reacció a comentaris que han esgrimit el resultat de les eleccions madrilenyes a favor dels plantejaments de Junts. Alguns de destacats els han publicat el diputat de Junts Joan Canadell i del director de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet.

Clotet ha donat l’enhorabona irònicament “a tots els catalanets solidaris fascinats amb les esquerres castellanes, el «Madrid será la tumba del fascismo», el «no pasarán» i el guerracivilisme espanyol”. “Deixem de voler salvar a qui no es vol deixar salvar i salvem-nos nosaltres: independència”, ha afegit.

Canadell, per la seva part, ha interpretat que “la gent vol que els ajudin, que baixem impostos, que potenciem l’economia, i no vol una administració pública que ho decideix tot i que ens fa pagar alts impostos”. “L’esquerra Espanyola s’ha equivocat, i la catalana segueix el mateix camí…“, ha sentenciat.

També ha carregat contra el paper del seu partit al govern, per cert, quan s’ha mostrat partidari d’una tercera via que ha presentat com la proposta de Junts, entre el model Ayuso de “prioritzar l’economia” i “el contrari” d’això, que atribueix a l’actual govern de la Generalitat.

El militant de les joventuts d’ERC Joan Mangues, d’altra banda, ha retret a Canadell que difongués un tuit que tracta ERC de pupils de Joseph Goebbels, el ministre de propaganda nazi. El missatge retreia una suposada lectura esbiaixada d’un tuit de Canadell i atribuïa aquest fet a suposades instruccions de Sergi Sol, home de confiança d’Oriol Junqueras,

També ex-alts càrrecs catalans de la passada legislatura han dit la seva sobre la qüestió. L’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha apostat per “oblidar taules de diàleg i promeses que mai no es compliran”, ja que, segons ell, “o assumim que només hi ha un camí (reprendre l’1O) o ens arrasaran“. L’expresident de la Generalitat Quim Torra també ha carregat contra la taula de diàleg aquest dilluns en el comunicat on ha assegurat que s’estima més anar a la presó que pagar multes a la Junta Electoral.

(Visited 449 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari