Torra desafia l’Estat que li robi diners si vol cobrar-li multes: “Estic disposat a anar a la presó”

La Junta Electoral reclama a l'expresident català 8.500 euros per sancions confirmades pel Suprem

Quim Torra, amb mascareta
Quim Torra, amb mascareta

L’expresident català Quim Torra ha assegurat novament aquest dimecres que no pagarà les tres multes, per un total de 8.500 euros, que li reclama la Junta Electoral per haver mantingut simbologia independentista en edificis de la Generalitat en període electoral i per haver titllat de “nefast” l’article 155 de la Constitució en un missatge institucional.

Torra ha publicat un comunicat a Twitter per anunciat que no pagarà les multes “i, per tant, caldrà que em robin aquests diners si els volen cobrar”. En aquest text, afirma que les multes, que van ser confirmades el març pel Tribunal Suprem, “formen part d’un procés repressiu de coerció de la llibertat d’expressió i de persecució de l’independentisme”. Així mateix, hi manifesta que “formen part del plet legal que encara és viu perquè serà recorregut al Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg”.

Estic disposat a anar a la presó, si cal, però mai no ordenaré cap pagament a la Junta Electoral espanyola”, afirma l’expresident abans de reiterar, un cop més, que no vol que ningú pagui les multes per ell, tampoc mitjançant una caixa de solidaritat, com ha fet darrerament l’independentisme.

Torra conclou el comunicat proclamant que “és imprescindible que la ciutadania apoderada del Primer d’Octubre recuperi la iniciativa”, i que “el poble de Catalunya” no ha d'”esperar permisos i diàlegs que no arribaran mai”, una nova mostra de rebuig a la taula de diàleg entre representants del govern d’Espanya i de la Generalitat, promoguda entre l’independentisme per ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides