Salut preveu començar a vacunar al juny la franja d’edat de 40 a 49 anys

La consellera Alba Vergés condiciona aquest compromís al compliment del calendari d'entrega de vacunes

La vacunació de la població de 40 a 49 anys començarà al juny, si arriben les vacunes de Pfizer compromeses. És la previsió que ha fet la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dimecres, a Mataró, en la inauguració del nou CUAP Maresme, un nou equipament d’urgències per a l’atenció primària.

Vergés descarta que es pugui fer al maig, quan acabi el grup de 50 a 59 anys, que ja han estat cridats a vacunar-se, per falta de vacunes. Per a la franja dels 50 anys en amunt ja es pot demanar cita prèvia al web de Salut per vacunar-se, a partir del 10 de maig, amb Pfizer/BioNTech, Moderna o Janssen.

La consellera ha recordat que aquest és un grup molt nombrós i també una part important de les persones que acaben ingressades a les unitats de cures intensives.

No a espaiar la segona dosi

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha tornat a indicar aquest dimecres que la possibilitat d’espaiar la primera i la segona dosi de les vacunes, com demana Catalunya per poder abastar més població, ja va ser “discutida i descartada” per la Comissió de Salut Pública.

D’altra banda, Darias ha defensat davant les comunitats autònomes la necessitat del decret llei aprovat ahir per l’executiu estatal en virtut del qual podran acudir al Tribunal Suprem perquè determini la legalitat de les restriccions que puguin aplicar després de la fi de l’estat d’alarma. Diverses comunitats han mostrat el seu desacord amb aquesta decisió al Consell Interterritorial de Salut celebrat aquest dimecres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides