L’ajuntament de la Seu contracta una empresa d’exdirigents de CDC

Ineo Corporate va fer un informe pel parc tecnològic de les antigues casernes de Castellciutat

Jordi Fàbrega
Jordi Fàbrega

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va encarregar un estudi sobre la viabilitat d’un parc tecnològic a les antigues casernes de la Ciutadella de Castellciutat, unes instal·lacions que es troben dins del terme municipal de la capital de l’Alt Urgell. Per l’elaboració d’aquest informe, l’ajuntament de la Seu va pagar 14.500 euros a l’empresa Ineo Corporate, un import que queda justament per sota dels 15.000 euros a partir dels quals, en el cas dels contractes menors per serveis i subministraments, la llei obliga les administracions a convocar un concurs públic.

Es dona la circumstància que Ineo Corporate és una consultora en la qual hi ha un grapat d’exdirigents de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), entre els quals destaquen l’exconseller d’Economia de la Generalitat sota la presidència de Jordi Pujol, Francesc Homs Ferret, o del qui va ser senador per CiU i president del Port de Barcelona, Sixte Cambra. Aquest darrer va ser detingut el 2917 i investigat juntament amb Francesc Sánchez i Antoni Vives per la seva relació amb el finançament il·legal de CiU. Ineo Corporate es va crear el 2014 de la fusió de la consultora d’empreses RJCE, de l’històric dirigent convergent Miquel Roca Junyent, amb la firma madrilenya Emecero Corporate Consulting.

El regidor de la CUP a l’ajuntament de la Seu, Bernat Lavaquiol, va destacar durant el ple municipal celebrat aquest dilluns que el cost de l’estudi encarregat pel consistori a Ineo Corporate va quedar just per sota de topall dels 15.000 euros que la legislació estipula per no duu a terme un concurs públic. Lavaquiol també va posar de manifest que l’estudi compta amb la signatura urbanística de Josep Antoni Grau, el qual va ser el secretari general de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, càrrec en el qual va tenir en les seves mans el poder d’adjudicar obres públiques durant l’etapa en les que Jordi Pujol i Artur Mas van presidir la Generalitat. Posteriorment, Grau va ser el director de l’Institut Català del Sòl (Incasol) i director general de l’Autoritat Metropolitana del Transport. Es dona la circumstància que Josep Antoni Grau també va ser investigat judicialment per prevaricació i falsificació.

També es dona la circumstància que pel que fa a l’informe de la viabilitat del parc tecnològic de la Ciutadella de Castellciutat, tot i que es van presentar dues ofertes més a banda de la d’Ineo Corporate, va ser l’empresa de la qual en formen part els exdirigents de l’extinta CDC l’escollida per l’ajuntament de la Seu, governat per Jordi Fàbrega de Junts per la Seu (Junts per Catalunya), formació hereva de Convergència Democràtica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.