Experts en covid veuen “la llum al final” de la pandèmia gràcies a les vacunes

El doctor Robert Güerri afirma que "comença a ser hora d'obrir a partir de ja"

Vacuna contra la covid-19

Diferents experts mèdics en la pandèmia per covid-19 es mostren esperançats en el fet que amb el procés de vacunació al que s’està sotmetent a la població permet pensar que “tornem a una certa normalitat”. Aquest és el cas de l’especialista en malalties infeccioses i coordinador d’hospitalització de covid-19 a l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, el qual ha afirma “que s’ha d’obrir, estem en un punt en el qual ja està”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Güerri afirma que “la situació en aquest moment no és una situació ideal, ni molt menys, però la situació comença a estar controlada, els números ho demostren”.

El doctor Güerri considera que “hem de començar a treballar en aquest context, el virus no desapareixerà, continuarem tenint virus i continuarà havent-hi ingressos”, per afegir que “la clau, i és el que ens ha estat preocupant tot aquest temps, és que els hospitals es col·lapsessin”. Per a Güerrri, “en les circumstàncies en què anem, això ho podrem controlar”. Güerri assegura que “comença a ser hora d’obrir a partir de ja” i que “és responsabilitat de cadascú sabent com es comporta el virus el fet d’intentar evitar les infeccions perquè el virus continua sent-hi”.

Aquest especialista en malalties infeccioses considera que “la vacunació, i la vacunació del 25% de la població que ha rebut la primera dosi, és el punt el qual marca la diferència amb el que havia passat abans, cosa que ens permet afrontar les setmanes que venen amb un cert optimisme”. Güerri afirma que el darrer “ha sigut un any molt dolent, molt dolent”, però “que ara, ja fa dies que ho anem dient, ara per primera vegada veiem clarament la llum al final, per tant no hem d’abaixar la guàrdia, però anem a una situació significativament millor i és una bona noticia“.

(Visited 135 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari