Els comuns acomiaden Iglesias amb elogis

Asens i Albiach destaquen el llegat del fundador de Podemos, que ha deixat la política després de la desfeta a les eleccions madrilenyes

Jaume Asens
Jaume Asens

Jaume Asens, el president d’Unidas Podemos i cap de files dels comuns al Congrés dels Diputats, ha dedicat paraules elogioses per acomiadar el seu excompany de bancada i líder al partit, Pablo Iglesias, el qual va anunciar que deixa la política aquest dimarts a la nit, després de la desfeta de les esquerres a les eleccions madrilenyes.

“Gran lliçó de dignitat, Pablo Iglesias. Gràcies pel teu compromís i coherència. Gràcies per obrir-nos camí. Intentarem estar a l’altura del teu llegat”, ha escrit Asens a Twitter la passada nit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la cap de files d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach: “Lideratge, intel·ligència política i generositat. Gràcies, Pablo Iglesias. Estic segura que la història et donarà el teu lloc. Vas començar el canvi polític en aquest país. El seguirem”.

Iglesias va deixar la vicepresidència segona del govern d’Espanya i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per presentar-se com a candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid i mirar de derrotar la presidenta i candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, però es va trobar amb la negativa de Más Madrid a presentar una candidatura conjunta i, finalment, després d’una campanya crispada, ha quedat cinquè a les eleccions.

Tot i que Unidas Podemos ha pujat de 7 a 10 escons, i d’un 5,6% dels sufragis a un 7,2%, amb Iglesias al capdavant, es manté com a tercera força d’esquerres a l’Assemblea de Madrid. Les esquerres no han aconseguit sumar prou suports per desbancar Díaz Ayuso, que s’ha adjudicat una còmoda victòria i podrà formar govern si qualsevol dels altres grups de la cambra madrilenya s’abstenen en la sessió d’investidura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides