‘El búnquer’ de Peyu i Jair Domínguez perd la meitat dels oients amb què es va estrenar el setembre

‘Estat de Gràcia’, que costa 125.000 euros a Catalunya Ràdio, tenia 102.000 seguidors a la primera onada de l’EGM de 2019 i a la de 2021 n’ha tingut 59.000

El programa de Catalunya Ràdio 'El búnquer' ha perdut la meitat dels 70.000 oients que tenia segons la primera onada de l'EGM

El programa El búnquer, una de les apostes de Catalunya Ràdio per captar oients joves i millorar els nivells d’audiència, no ha funcionat. Els primers resultats dels controls d’audiència van detectar que s’havia estrenat, el setembre de l’any passat, amb uns 70.000 oients. El programa d’humor que Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell fan, de dilluns a divendres, de 22 a 23 hores, ha punxat, però, en l’onada de l’EGM corresponent al primer trimestre de 2021. Ara l’escolten 38.000 persones. És a dir, 32.000 menys que fa uns mesos. Pràcticament la meitat dels que s’hi van interessar quan es va estrenar ja se n’han desconnectat.

Les primeres dades d’audiència d’El búnquer van ser acollides amb eufòria des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que va destacar que havia incrementat un 69% l’audiència de Catalunya Ràdio en aquesta franja respecte al mateix període de l’any anterior i que no aconseguia un registre de 70.000 oients a aquesta hora de la nit des de la temporada 2002-2003. El 2019, Catalunya Ràdio tenia uns 41.000 oients a la franja que ocupa ara El búnquer. A la darrera onada de l’EGM ha caigut 3.000 oients per sota. En el desencís de l’audiència hi pot haver influït que el programa ha adoptat un to menys descaradament favorable a l’independentisme i no tant polititzat com el que tenia quan es va posar en marxa. El mateix que li ha passat al FAQs que, el passat diumenge 2 de maig, va caure per sota els 200.000 espectadors coincidint amb l’emissió d’un programa seriós, amb convidats interessants i una tertúlia força equilibrada.

Als actuals seguidors dels mitjans públics de la Generalitat no els va l’humor per l’humor i necessiten unes dosis de propaganda independentista que s’han suavitzat molt al programa de Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell. Domínguez no s’ha tornat a posar la samarreta amb l’estelada que va lluir en una de les primeres emissions d’El búnquer. Jair Domínguez té més seguidors a Twitter que oients a la ràdio.

Mantenir el propagandisme processista no és garantia, però, de retenir l’audiència. El programa Estat de Gràcia continua amb aquest to des de la seva estrena i també ha patit una davallada enorme d’audiència. La primera onada de l’EGM 2019 va atorgar 102.000 oients al programa que dirigeix i presenta Roger de Gràcia, de dilluns a divendres, de 4 a 6 de la tarda. Aquesta audiència havia baixat a 85.000 persones el novembre d’aquell any. El desembre passat es quedava en 67.000 oients i la primera onada de l’EGM de 2021 n’ha detectat 59.000. És a dir, una mica més de la meitat que a començaments de 2019.

A l’Espai del Proveïdor/Client de la CCMA hi figura que aquesta corporació va firmar, el 4 d’agost de 2020, un contracte amb Roger de Gràcia, perquè realitzés durant 11 mesos el programa Estat de Gràcia per 125.000 euros. En aquest portal hi consta també que el mateix dia li va encarregar a la productora El Corral de l’Humor, propietat de Lluís Jutglar (Peyu) que realitzés durant onze mesos El búnquer per prop de 140.000 euros. El 2019, Estat de Gràcia havia resultat 25.000 euros més barat. Caldrà veure si ambdós programes renoven els contractes per la temporada 2021-2022 i per quines quantitats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.