La Fiscalia reclama la inhabilitació de l’alcalde de Sarrià de Ter per una pancarta sobre l’autodeterminació

Narcís Fajula (ERC), acusat de desobeir la Junta Electoral, serà jutjat el 8 de juny

Narcís Fajula
Narcís Fajula

L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula (ERC), haurà d’afrontar una petició per part de la Fiscalia d’un any d’inhabilitació per a càrrec públic per haver tingut penjada a l’edifici de l’Ajuntament, abans de les darreres eleccions municipals, una pancarta de l’ANC a favor de l’autodeterminació.

La Fiscalia també reclama que s’imposi una multa de 3.600 euros a Fajula, a qui acusa d’un delicte de desobediència perquè considera que va “fer-se el sord” i va “burlar el principi d’autoritat” quan la Junta Electoral va ordenar-li que despengués la pancarta, que exhibia el lema “Self determination is a right, not a crime” (“L’autodeterminació és un dret, no un crim”).

La vista oral se celebrarà el 8 de juny al Jutjat Penal número 2 de Girona. En aquest cas, que té el seu origen en una denúncia presentada per Ciutadans, l’alcalde de Sarrià de Ter va ser investigat també pel delicte de prevaricació, però finalment només s’ha mantingut l’acusació de desobediència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.