Illa no tira la tovallola i exigeix a Borràs la possibilitat de presentar-se a la investidura

El candidat socialista denuncia que Aragonès ha fracassat en els intents de formar govern

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que la pròxima ronda de consultes prèvia al nou debat d’investidura es faci presencialment i no per telèfon com s’ha apuntat que vol fer la presidenta de la cambra. En declaracions a TV3, Illa ha afirmat que “quan Borràs torni a fer una ronda de consultes abans del pròxim debat d’investidura, tinc la voluntat com a partit que ha guanyat les eleccions a Catalunya, de concórrer a aquesta investidura”.

Pel candidat socialista el fet que Borràs faci la ronda de consultes per telèfon “no són maneres” i que “l’obligació que té ella és reunir-nos, cridar-nos presencialment, als presidents dels grups parlamentaris, escoltar-nos”. Illa demana a Borras poder “explicar-li el nostre posicionament, i fer-se una idea de qui té més opcions de concórrer a la investidura, sabent que una persona ja ho ha fet i ha fracassat dues vegades, i que qui ha guanyat les eleccions està en disposició d’intentar-ho. Tinc dret a què m’escolti, no amb una trucada de telèfon, anem ràpid que tinc pressa. Hem de fer les coses ben fetes, adequat a la dignitat del Parlament de Catalunya i amb respecte al que han votat els ciutadans.”

En aquest context, Salvador Illa ha defensat que “hi ha dues alternatives, dues majories possibles al Parlament de Catalunya. Hi ha una majoria independentista, és cert, no està funcionant. No va funcionar en el passat mandat, però això no ho he dit jo, això ho va dir el president Torra el gener del 2020”, afegint que “hi ha una altra majoria, una majoria d’esquerres. Deixi’m intentar a mi construir una majoria d’esquerres”.

Illa ha dit que “el que saben és que el senyor (Pere) Aragonès va fer un ultimàtum i va dir que el dia 1 de maig havia d’haver-hi govern i si no es plantejaria nous escenaris, i ha tornat a fracassar, quarta vegada”. En aquest sentit, el dirigent del PSC ha afirmat que “no és menor que després de dos mesos i mig de les eleccions no hi hagi govern a Catalunya, perquè estan enraonant dos partits que porten cinc anys governant junts, que ja tenien una majoria en la passada legislatura i no es van posar d’acord, que hi ha hagut dues sessions d’investidura que han fracassat. Això està passant a un estadi de fer el ridícul i una presa de pèl a la ciutadania”.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari