ERC aparca la idea de governar en solitari

L'estratègia independentista encara no ha estat acordada

Marta Rovira
Marta Rovira

Les negociacions per formar el nou govern català s’han allargat més enllà de l’1 de maig, la data límit que ERC va marcar a Junts, i ara la formació d’Oriol Junqueras situa les converses amb Junts en un punt proper a un principi d’acord, parer que aquesta formació no comparteix.

La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que s’havia produït un canvi de tendència amb Junts i que les converses havien arribat a un punt d’inflexió aquest cap de setmana, fins al punt d’afirmar que podrien assolir un principi d’acord en els pròxims dies o les pròximes hores.

Per la seva part, la dirigent i portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha atribuït el punt d’inflexió afirmat per Vilalta a la necessitat d’ERC de justificar la data límit de l’1 de maig, que Junts considerava un ultimàtum. També ha anunciat que, abans del 26 de maig, quan s’exhaureix el termini que podria donar lloc a la repetició automàtica de les eleccions, sotmetran a la militància de Junts una proposta sobre el futur govern català.

En aquest context, ERC assegura que ha aparcat la idea de governar en solitari, alternativa que va avançar que exploraria si no tancava un acord amb Junts abans de l’1 de maig, mentre que Junts assegura que només ha rebut com a proposta el govern de coalició.

Per boca de Vilalta, això sí, ERC també ha considerat que seria una irresponsabilitat esgotar el termini de la negociació, que es manté oberta en qüestions tan delicades com l’estratègia de l’independentisme -en particular pel paper del Consell per la República-, i l’estructura de govern, sobre la qual Junts ha de donar una resposta a ERC.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari