Ayuso arrasa i supera les esquerres

El PP guanya la Comunitat de Madrid en unes eleccions en què el PSOE obté el pitjor resultat i Cs desapareix

Isabel Díaz Ayuso fa bons els pronòstics i guanya les eleccions a l’Assemblea de Madrid amb 63 escons (més del doble dels aconseguits ara fa dos anys), amb el 50% del vot escrutat. Els tres grups d’esquerres, el PSOE (26 diputats), amb els pitjors resultats, Más Madrid (24) i Podem (10), sumen de manera conjunta 60 dels 136 diputats en joc, per la qual cosa no aconsegueixen atrapar el PP. Ciutadans desapareix de la cambra legislativa madrilenya després de perdre els 26 escons que va aconseguir el 2019. Pel que fa a Vox, augmenta la presència de 12 a 13 representants. D’aquesta manera, si es mantenen els resultats amb l’escrutini complet, Ayuso necessitarà, almenys, l’abstenció de Vox per poder governar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides