JxCat té “la voluntat” de formar part del nou govern català d’ERC

La consellera Budó diu que la seva formació "té vocació de govern"

Meritxell Budó i Pere Aragonès
Meritxell Budó i Pere Aragonès

Junts per Catalunya té la voluntat de formar part del nou govern de la Generalitat presidit pel candidat d’ERC, Pere Aragonès. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, que en declaracions a RTVE ha assegurat que en la seva formació “tenim vocació de govern”.

La consellera Budó ha afirmat que JxCat estarà en el nou executiu d’Aragonès i ha recordat que es van presentar per a governar, argumentant que els ciutadans els hi demanen un pacte de legislatura i no només d’investidura. Tot i que el pròxim 26 de maig acaba el termini per a concretar un govern abans que es tornin a convocar eleccions al Parlament de manera automàtica, Budó ha assegurat que encara hi ha temps per assolir el pacte amb ERC.

En aquest context, la consellera de la Presidència ha menystingut la possibilitat que la CUP vulgui vetar noms o càrrecs de JxCat en el nou govern català. Per a Budó “els vetos no porten mai enlloc”. En aquest sentit, la consellera portaveu ha lamentat que la CUP no vulgui donar suport a la reforma del reglament del Parlament amb la qual JxCat pretén evitar que la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, cessi si se la jutja pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides