El TSJC rep la causa penal de Laura Borràs

El magistrat Jordi Seguí assumeix el cas sobre una presumpta contractació irregular

Laura Borràs
Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut la causa penal per malversació, prevaricació, falsedat documental i frau a l’administració que afecta la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, relativa a la presumpta contractació irregular de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El Tribunal Suprem, que havia investigat en aquesta causa Borràs perquè era aforada com a diputada al Congrés, es va inhibir el passat 12 d’abril, després que l’actual presidenta de la cambra catalana fos elegida diputada al Parlament de Catalunya i, d’aquesta manera, canviés l’aforament.

El magistrat del TSJC Jordi Seguí ha assumit la instrucció del cas sobre el presumpte fraccionament de contractes públics de la ILC durant l’etapa de Borràs com a directora d’aquesta institució, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat.

El Suprem va obrir la causa penal contra l’actual presidenta del Parlament el desembre del 2019, després de rebre una exposició raonada del Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides