CaixaBank, triat Millor Banc a Espanya 2021 i Millor Banc a Europa Occidental 2021 per la revista Global Finance

CaixaBank, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, ha estat reconegut com a Millor Banc a Espanya per setè any consecutiu i Millor Banc a Europa Occidental per tercera vegada, en els Best Bank Awards que atorga cada any la revista estatunidenca Global Finance

Els editors de la revista han destacat a CaixaBank entre bancs de 150 països després de dur a terme consultes entre analistes, consultors i executius del sector bancari a tot el món. El jurat ha destacat a l’entitat per la seva solidesa financera, el seu suport a l’economia en un entorn marcat per la Covid-19, i el seu lideratge en el procés de consolidació bancària en el continent amb l’acord de fusió amb Bankia, entre altres factors.

Els Best Bank Awards, amb 28 anys d’història, premien a les millors entitats bancàries del món que destaquen pel seu creixement, el seu lideratge i la innovació dels productes i serveis, entre altres. Enguany, a més, la revista ha atorgat una importància destacada a aquells bancs que, malgrat la difícil situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, han continuat mantenint-se al costat dels seus clients per respondre a les seves necessitats en tot moment, alhora que reforçaven el seu balanç per assegurar un creixement sostenible en el temps. 

El 2020, malgrat la complexitat de l’entorn, CaixaBank va mantenir un elevat ritme comercial i d’activitat recurrent, amb una millora generalitzada de les quotes de mercat i un creixement de la vinculació de clients. La seva fortalesa en banca digital, on l’entitat va aconseguir un 67,6% de clients digitals, i la seva àmplia capil·laritat en el territori han permès a l’entitat acompanyar als seus clients en les seves necessitats de finançament, al mateix temps que reforçava el seu balanç i millorava la seva eficiència. 

En resposta a la crisi de la pandèmia, CaixaBank va reforçar el seu compromís amb els clients i la societat amb l’activació d’un ampli paquet de mesures amb l’objectiu d’atenuar els efectes econòmics i socials de la Covid-19 i donar resposta als col·lectius més afectats. L’entitat va aprovar prop de 400.000 sol·licituds de moratòria dels seus clients a Espanya, va anticipar prestacions de desocupació i de suspensió temporal d’ocupació a 3,6 milions de persones, va condonar el lloguer d’habitatges de la seva propietat a 4.800 famílies i va aprovar finançament al sector empresarial per 83.700 milions d’euros, als quals se sumen els més de 184.000 préstecs de les línies ICO, per 12.640 milions d’euros. 

A més, CaixaBank s’ha posicionat com una entitat líder en el procés de consolidació bancària en el continent europeu, amb l’acord de fusió amb Bankia, completat el mes de març del 2021. La fusió, que suposa la creació del líder destacat del sector financer a Espanya, ha donat a l’entitat la grandària crítica i la robustesa financera necessàries per adaptar-se a un nou entorn marcat per la disrupció tecnològica i els reptes econòmics i socials derivats de la pandèmia de la Covid-19. 

Com a resultat de la fusió, CaixaBank s’ha convertit en el banc de referència a Espanya amb 20 milions de clients i 623.800 milions d’euros en actius totals, un volum que el converteix en el banc de més grandària del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu, i una capitalització borsària superior als 20.000 milions d’euros. 

A més, CaixaBank ha reforçat el seu lideratge amb la primera posició per quota de mercat en tots els productes clau: dipòsits (24%), crèdits (26%) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou les assegurances d’estalvi, els fons d’inversió i els plans de pensions. 

L’entitat ha aconseguit també una presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d’oficines més extensa i especialitzada del sector. L’entitat combinada té presència en al voltant de 2.200 municipis, i en 350 és l’única entitat amb representació.

La capil·laritat de la seva xarxa juntament amb les capacitats digitals –amb 10 milions de clients digitals a Espanya– li permeten mantenir una millora contínua de l’experiència de client. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.