Laura Borràs replica a ERC que els ultimàtums afegeixen més pressió

La presidenta del Parlament defensa que s'ha d'aplicar "ara" com avançar cap a la independència i no esperar al 2023

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha considerat que els ultimàtums són “pressions” i que “no és el que més convé” a la negociació. D’aquesta manera s’ha referit en una entrevista a l’ACN feta abans de la segona cimera a Lledoners al fet que ERC fixés l’1 de maig com a data per arribar a un acord de govern de coalició amb Junts. Per a Borràs, cal posar tots els esforços en fer que les coses funcionin i no en posar “pressions sobrevingudes que el que segur faran és intentar descarrilar o ajudar a descarrilar el que ha de quedar més ben encarrilat que mai”.

D’altra banda, la presidenta de la cambra catalana defensa que els partits han de preparar com avançar cap a la independència per desenvolupar-ho ara i no deixar-ho per al 2023.

Segons Borràs, el 26 de maig sí que és un termini que suposa el límit per no anar a unes noves eleccions i ha defensat que s’ha de treballar en el marc d’aquest calendari. “No fa falta afegir altres límits que posen més pressió i que poden treure fiabilitat i robustesa a un acord que ha de ser molt sòlid i robust”, ha argumentat.

Tenint en compte que el primer debat d’investidura fallit de Pere Aragonès va ser el 26 de març, el reglament del Parlament estableix un termini de dos mesos per intentar una altra investidura, en cas contrari es convoquen automàticament noves eleccions.

Preguntada per la taula de diàleg, Borràs ha defensat que “cal pensar en què cal fer quan les coses no vagin com hi ha gent que es pensa que aniran” i, per tant, que aquest escenari s’ha de preveure ara i no quan s’esgoti un termini. En aquest sentit, ha afirmat que l’obligació dels representants públics és respondre el que la ciutadania diu amb el seu vot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides