Concentració a Barcelona contra les macroinstal·lacions de renovables

Una quarantena d'entitats denuncien que l'actual model no protegeix el patrimoni natural, cultural i paisatgístic

Desenes de persones s’han concentrat aquest diumenge a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra les macroinstal·lacions d’energies renovables que s’estan projectant arreu de Catalunya i per defensar els micropobles que les “pateixen”.

La protesta, convocada per l’Associació de Micropobles i la Xarxa per la Sobirania Energètica, ha aplegat una quarantena d’entitats que han exigit que es derogui el decret llei 16/2019.

Reclamen un canvi de model que escolti el territori i que s’aposti per instal·lacions d’autoconsum i altres estratègies més sostenibles. De fet, estan a favor de la transició energètica, però “no de la forma que s’està fent ara”. “Renovables sí, però així no”, han cridat en diverses ocasions els concentrats.

La Generalitat es va comprometre el 2017 a atendre la meitat de la seva demanda d’electricitat amb energies renovables l’any 2030 i el 100% el 2050. El desenvolupament fins ara de les infraestructures no fa albirar l’assoliment d’aquestes fites en les pròximes dècades. Per resoldre aquest endarreriment, l’executiu català ha accelerat el desplegament d’energia neta a Catalunya amb la implantació de noves infraestructures eòliques i fotovoltaiques, responsables actualment d’un 10% de l’electricitat que es consumeix al país.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides