Cimera amb pressa a Lledoners a la fi de l’ultimàtum d’Esquerra a Junts

La segona trobada a Lledoners coincideix amb la data límit marcada pels republicans per arribar a una entesa de govern

ERC i Junts han fet aquest dissabte una segona cimera a la presó de Lledoners per intentar desencallar les negociacions per formar un nou govern, segons ha avançat TV3. La trobada s’ha fet coincidint amb l’1 de maig, dia que ERC va marcar com data límit per assolir un acord. Fonts republicanes han dit que valoren positivament la trobada i que “espremeran” les últimes hores del dia en converses amb Junts.

Després de dues hores de reunió, en la que hi han participat Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Josep Maria Jové per part d’ERC i Jordi Sànchez, Elsa Artadi i Josep Rius per part de JxCAT, Junqueras ha sortit de la presó i, poc després, ha fet el mateix Aragonès. Cap dels dos ha fet declaracions sobre la tornada.

De fet, des d’ERC apunten que si en les pròximes hores no es tanca un pacte amb Junts per formar una coalició, diumenge es posaran sobre la taula “alternatives” com l’opció d’un govern en solitari. Els republicans confien pronunciar-se sobre les converses entre diumenge i dilluns.

Aquest mateix matí i abans de desplaçar-se a Lledoners, Aragonès ha reclamat la necessitat que Catalunya tingui “de forma imminent” un Govern “en ple rendiment” per combatre les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Ho ha dit a Barcelona en l’acte d’ERC per commemorar l’1 de Maig, ‘La República del treball digne’, on s’ha compromès a impulsar un “marc català de relacions laborals, que tingui en el salari mínim de referència de Catalunya un dels seus objectius” i que es basi “en la negociació col·lectiva”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.