Toc de la CUP a ERC per si trenca el preacord

El diputat Xavier Pellicer recorda que en depèn la investidura de Pere Aragonès

Pere Aragonès
Pere Aragonès

La CUP ha avisat ERC, per boca del diputat Xavier Pellicer, que si trenca el preacord que van assolir totes dues formacions, no comptarà amb els vots dels nou diputats cupaires per investir Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat.

L’advertiment de la CUP arriba quan ERC i Junts es troben immersos en la negociació del pròxim govern català, ara en la recta final, que segons diverses informacions s’enfoca ara en el repartiment de les conselleries.

El diputat cupaire Xavier Pellicer ha manifestat, en declaracions a La 2, que si es trenca aquest “acord de mínims”, el compromís per part de la CUP “també es trenca automàticament”, i que ERC i Junts “hauran de venir a explicar-nos a quin acord han arribat”.

Aquest representant de la CUP ha qüestionat que Junts vulgui assumir un gir polític cap a l’esquerra, que considera que s’ha reflectit en el resultat de les darreres eleccions. Sobre la formació del nou govern, ha indicat que el preacord amb ERC és insuficient perquè la CUP entri a l’executiu i ha assegurat que “no seria un problema” per a ells que Junts tampoc hi entrés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides