La solidesa financera de Mediapro, sota mínims

Standard and Poor’s i Fitch consideren que la possibilitat que la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet incorri en impagaments és molt alta

La premsa francesa dubta que Jaume Roures pagui el deute que Mediapro té amb la Lliga Professional de ftbol

La productora audiovisual Mediapro està passant per una situació econòmica i financera angoixant. Les agències de qualificació del risc financer Fitch i Standard anb Poor’s acaben de degradar el d’aquesta empresa fins l’extrem que dubten que pugui fer front  als seus compromisos de pagament. Aquests problemes de liquidesa ja es van posar de manifest quan Mediapro no va poder complir amb els terminis de pagament a què s’havia compromès amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) francesa per l’adquisició dels dret audiovisuals per la transmissió dels partits d’aquesta competició. La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet va haver de renunciar a aquests drets i té pendent el pagament de la sanció que li va imposar la justícia francesa per aquest incompliment.

Standard and Poor’s (S&P) i Fitch Ratings han rebaixat la qualificació d’Invictus Media S.A.U. (Imagina), la societat gestora de les inversions de Mediapro, del nivell CCC+ a CCC-. Aquesta qualificació implica que, segons aquestes agències de qualificació del risc en els crèdits, la probabilitat que Mediapro incorri en impagaments és “alta” o “molt alta”. En la nota emesa per Fitch Ratings s’afirma que “a menys que s’obtingui finançament adicional en els propers tres mesos, l’empresa no tindrà la liquidesa suficient per complir amb el pagament dels seus interessos i amb el del deute de 25 milions d’euros sobre la part amortitzable del seu endeutament a termini que venç el 2021”.

“La tresoreria podria quedar exhausta el juny o el juliol”, tem Standard and Poor’s, la qual cosa fa pensar la premsa francesa que Mediapro no podrà pagar la sanció imposada per la justícia pel seu incompliment amb la Lliga de Futbol professional. “Està un punt per sobre de la suspensió de pagaments”, destaca el portal francès capital.fr. “Segons S&P, el flux de caixa se situava en només 110 milions d’euros a finals de març, cosa que no cobreix totes les despeses previstes en els propers sis mesos. En primer lloc, hi ha els 31,2 milions d’euros que s’hauran d’abonar a la LFP el 15 de juny. Aleshores, caldrà amortitzar 25 milions d’euros de deute bancari a finals de juny. A més, el fons de maniobra hauria d’absorbir de 40 a 50 milions d’euros”, assenyala aquest portal.

Fitch explica en el seu comunicat que sap que Imagina ha contractat assessors per buscar formes de finançament i de reestructurar el seu endeutament. De moment, les passes que s’han donat per trobar aquesta sortida –que inclouen la sol·licitud d’un préstec a la Societat Espanyola de Participacions Industrials (SEPI) i negociacions amb la Banca Rotschild i KPMG – no han aportat resultats positius.

L’octubre de l’any passat, la tercera gran agència de rating, Moodys, ja va degradar la nota del deute de Mediapro. Aquesta agència va qualificar, en aquell moment, la liquidesa de la productora audiovisual de “poca qualitat, subjecte a un risc creditici molt alt i fràgil”. Aquesta fragilitat s’ha incrementat amb el pas dels mesos.

Jaume Roures i Tatxo Benet dirigeixen una empresa de la qual el màxim accionista és el fons xinès Orient Hontai Capital. De moment, els propietaris xinesos no han reaccionat davant les notícies de la fragilitat financera de Mediapro. És de suposar que els seus diners i la seva paciència no són ilimitats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides