El Barça demora dos mesos la indemnització dels directius que està acomiadant

El pèssim estat de la tresoreria del club també impedeix que Joan Laporta col·loqui els seus compromisos

Joan Laporta, durant un acte de campanya
Joan Laporta, durant un acte de campanya

La tresoreria del FC Barcelona es troba sota mínims i només és capaç d’atendre els pagaments urgents i les obligacions imprescindibles. Com a conseqüència, la prevista reordenació de càrrecs, substitució d’executius i baixes de peces claus de l’organigrama del club s’està demorant. Finalment, no obstant això, la directiva de Joan Laporta ha decidit no esperar molt més i oferir vies de sortida a les baixes amb una indemnització a pagar a la fi de juny.

No hi ha saldo suficient, ara com ara, per a cobrir aquesta sèrie d’acomiadaments que requereixen quantitats rellevants en el cas dels executius de més alt rang amb els quals s’estan aconseguint acords ja a un ritme un pèl més elevat que setmanes enrere.

Els dos últims executius que han signat la quitança han estat el director de l’Oficina d’Atenció Barcelonista (OAB) i de l’àrea social, Pere Jansà, i el mateix CEO, Òscar Grau, sense que ara com ara hagin pres el seu relleu de manera efectiva els seus substituts. En el cas d’Òscar Grau es coneix la identitat del recanvi, Ferran Reverte, procedent de la cúpula directiva de Mediamarkt, amb seu a Alemanya, de la que no es desvincularà fins d’aquí a uns mesos. Reverte, no obstant això, ja està dirigint les operacions des de la seu de les oficines al Camp Nou amb una dedicació a temps parcial.

La voluntat de Laporta és accelerar aquests processos per a donar entrada a totes les persones a les quals ha promès un càrrec o treball que no baixaran, segons estimacions, de 25 o 30 en aquesta primera fase, ampliable fins a una xifra molt més gran. Per la mateixa raó de falta de recursos per a ampliar la massa salarial no esportiva, l’entrada de nous empleats també segueix a un ritme relativament lent perquè les nòmines s’han convertit en un drama cada final de mes.

De moment, bastants de les baixes efectives han signat un acord de conformitat que inclou el pagament de les indemnitzacions d’aquí a dos mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides