TV3 oculta el nivell d’audiència de la sèrie ‘El judici’

276.000 espectadors van deixar de veure TVC, el passat diumenge, quan es va començar a emetre el nou capítol de la producció de Mediapro

Carme Forcadell surt de la presó de Mas d'Enric, en una imatge inclosa a la sèrie 'El judici', produïda per Mediapro i emesa per TV3

TV3 no va donar les dades d’audiència de l’estrena, el diumenge 18 d’abril, dels dos primers documentals de la sèrie El judici, realitzada per Mediapro. Contràriament al que ve fent sempre des de fa mesos, el portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no va informar l’endemà dels índexs d’audiència dels programes més vistos de la televisió pública que depèn de la Generalitat. En comptes d’aquestes dades, al portal de la CCMA hi va aparèixer una notícia sobre el lideratge de TV3 a Internet durant 47 mesos consecutius.

Aquest dilluns 26 d’abril, la Sala de Premsa del portal de la CCMA sí que ha publicat la informació habitual sobre el seguiment dels programes del cap de setmana de TV3. En la informació recollida en el comunicat de premsa s’especifica que el capítol Tota la veritat, de la sèrie produïda per Jaume Roures, va tenir 302.000 espectadors. No va estar entre els cinc programes més vistos del diumenge. Abans d’aquest nou capítol de la sèrie, TV3 va emetre el documental La corona retratada, inclòs dins un 30 minuts. Aquest documental va ser seguit per 578.000 espectadors. És a dir que quan va començar Tota la veritat, 276.000 persones van desconnectar de TV3 i van tancar el televisor o van canviar de canal. Totes aquestes dades procedeixen de l’empresa Kantar Media, contractada per la CCMA per fer els seus estudis d’audiència.

El judici consta de vuit capítols que tornen a tractar un tema que és força conegut i vist pels espectadors de TV3. Des del judici del Tribunal Suprem als dirigents independentistes que van organitzar el referèndum de l’1 d’octubre i van proclamar la independència de Catalunya, la televisió pública ha emès diversos documentals dedicats a aquesta qüestió. Entre ells, fins i tot, un de Mediapro i amb el mateix director d’El judici, Lluís Alcarazo. Les audiències d’aquells documentals han estat sempre molt per damunt dels 302.000 espectadors de diumenge passat. 1-0, cas obert, programat dins un Sense ficció l’octubre de 2019 i produït per De Lorenzo Producciones i El Nacional va tenir 644.000 espectadors, més del doble que l’últim episodi d’El judici.

La serie de Mediapro ha costat 440.000 euros a la CCMA, tot i que la publicació d’una conversa telefònica intervinguda judicialment va descobrir que Tatxo Benet, dirigent d’aquesta productora, pretenia vendre-la per 800.000 euros. El director de TV3, Vicent Sanchis, defensava que no tenia els 800.000 euros que Benet li demanava i, finalment, va acabar trobant-ne més de la meitat, davant les queixes del sector de les empreses de producció audiovisual que van denunciar el tracte de favor a Mediapro.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

5 comentaris a “TV3 oculta el nivell d’audiència de la sèrie ‘El judici’”

  1. A partir d’avui intentaré deixar de llegir els vostres articles (alguns foten fàstic), perquè nomès veient els titulars ja se que son: “made in ” Triangle. Anti TV3 i Anti catalans (encara que estiguin en català)

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides