La Generalitat vol perllongar per decret el toc de queda a Catalunya

Es tracta d'una modificació de la llei de Salut Pública que també preveu l'ordenació de confinaments localitzats

El vicepresident català amb funcions de president, Pere Aragonès
El vicepresident català amb funcions de president, Pere Aragonès

El govern de la Generalitat de Catalunya preveu aprovar el pròxim dimarts, 4 de maig, un decret que modificarà la llei de Salut Pública per poder aplicar tocs de queda a Catalunya més enllà del 9 de maig, quan conclou l’estat d’alarma a tota Espanya aprovat a les Corts, el marc del toc de queda vigent.

Segons han avançat TV3 i El Periódico, la modificació per decret no només preveurà aplicar tocs de queda a Catalunya, sinó també la facultat d’ordenar confinaments i tocs de queda localitzats de zones on es consideri que calen mesures reforçades per controlar la pandèmia, i la necessitat de demanar una autorització al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aplicar cada nova mesura.

El govern català preveu, d’entrada, mantenir el toc de queda nocturn, però endarrerir l’inici de les 22 hores a les 23 hores, així com permetre els restaurants tornar a acollir clients sopant en els locals, publica La Vanguardia citant fonts governamentals.

El Gremi de Restauració de Barcelona, que representa un dels sectors més oposats a les mesures antipandèmia aplicades per la Generalitat fins ara, també ha manifestat el seu rebuig al manteniment del toc de queda després del 9 de maig, que considera una mesura “clarament inconstitucional” que restringirà els drets i llibertats dels ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides