La Generalitat vacunarà policies i guàrdies civils des de dilluns

Salut ha notificat oficialment als cossos policials que acata l’ordre del TSJC, avança ‘El Mundo’

La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat oficialment a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que injectarà als agents d’aquests cossos destinats a Catalunya la vacuna contra la covid-19 de Moderna, avança El Mundo citant fonts policials.

D’aquesta manera, la Generalitat acatarà l’ordre de vacunar-los immediatament, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquesta setmana, per equiparar la proporció d’agents vacunats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb la dels Mossos d’Esquadra.

Mentre que els Mossos superen el 80% dels agents vacunats, la Policia Nacional es troba en el 9,9% i la Guàrdia Civil, en el 6,3%, a Catalunya. Salut haurà de vacunar a partir de dilluns 2.065 policies nacionals i 2.333 guàrdies civils, xifra la mateixa informació.

La Generalitat havia anunciat que acataria l’ordre del TSJC, però va afirmar, per boca del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que això comportaria endarrerir la vacunació dels majors de 70 anys. Argimon, a més, va considerar “ridícul” el criteri del TSJC i va negar que la Generalitat hagi discriminat els policies nacionals i guàrdies civils en l’administració de les vacunes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides