CaixaBank lidera les emissions de bons verds, socials i sostenibles a Espanya i Portugal

CaixaBank s’ha col·locat com el banc líder en l’emissió i col·locació de bons verds, socials i sostenibles (ESG per les seves sigles en anglès) als mercats d’Espanya i Portugal  durant el primer trimestre del 2021, segons els rànquings de Dealogic i Refinitiv.

CaixaBank ha participat en l’emissió de quatre bons verds i dos sostenibles, per un import total de 6.750 milions d’euros. Entre aquestes emissions, destaquen les d’Iberdrola, Telefónica, EDP o la Comunitat de Madrid.

El mercat de bons verds, socials i sostenibles està guanyant una quota de mercat rellevant, aconseguint durant el primer trimestre del 2021 un volum rècord a nivell global de 255.000 milions de dòlars. Aquesta xifra suposa un creixement del 320% davant el primer trimestre del 2020 i un volum equivalent al 50% del total mobilitzat durant el 2020.

L’agost del 2019, CaixaBank va aprovar el marc d’emissió de bons Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb la validació de Sustainalytics, amb la missió de donar suport als ODS de Nacions Unides. Des de l’aprovació d’aquest marc, CaixaBank ha fet cinc emissions pròpies de bons, per valor de 5.000 milions d’euros. 

El 2019, va emetre el seu primer bo social que va contribuir a la creació de més de 1.000 empreses i 8.200 llocs de treball. El 2020, va emetre el seu primer bo verd per finançar projectes d’energia renovable i edificis energèticament eficients i el seu segon bo social, per mitigar els efectes de la Covid-19. 

I durant els primers mesos del 2021, ja ha emès dos bons verds mitjançant els quals canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental. Aquestes dades situen a CaixaBank com el banc europeu amb més volum de bons ESG emesos en el mercat euro.

 

CaixaBank, compromesa amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d’actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i al desenvolupament social.

CaixaBank va mobilitzar el 2020 més de 12.000 milions d’euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d’euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ESG, especialment les de tipus mediambiental, com la reducció d’emissions o l’eficiència energètica. A més, CaixaBank va participar en l’emissió d’11 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.400 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides