Budó evita respondre si els 8 documentals de Mediapro sobre el judici del procés es van pagar amb diners del fons covid

La consellera diu que no és competència seva ni del seu executiu “decidir la programació de TV3 i Catalunya Ràdio ni encara menys controlar el contingut dels seus programes”

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha evitat respondre si els 440.000 euros que ha pagat TV3 a la productora Mediapro pels 8 documentals de la sèrie ‘El Judici’ han sortit del fons covid.

Davant d’una pregunta formulada per la diputada socialista Beatriz Silva, la consellera de la Presidència s’ha limitat a dir que els mitjans públics es fonamenten en la “independència, la professionalitat i la pluralitat” i que no és competència seva ni del seu executiu “decidir la programació de TV3 i de Catalunya Ràdio ni encara menys controlar el contingut dels seus programes”. Així mateix, ha assegurat que el seu govern garanteix la “llibertat d’informació i la no ingerència política” de la televisió pública catalana.

D’altra banda, Budó ha elogiat la tasca que hi ha darrere dels 8 documentals: “No minimitzem el treball que hi ha darrere d’aquests documentals. Són 8 documentals que recullen 2 anys d’investigacions judicials i policials, 2 anys de feina, 54 sessions de vista oral al Tribunal Suprem amb més de 400 hores d’emissió en directe i més de 30 entrevistes realitzades a tots els implicats en el procés”.

Per la seva part, Silva li ha recordat que anteriorment ja s’havia desviat “una partida de fons covid” a TV3 i que els 8 documentals no responen a la “pluralitat informativa” a que es deuen els mitjans públics. La diputada del grup Socialistes-Units Avançar ha destacat, en aquest sentit, que en el documental emès el diumenge passat “només es van dedicar 8 segons” a donar veu a persones que discrepaven de la posició dels processats.

(Visited 548 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari