La Fiscalia troba un presumpte testaferro de Joan Carles I en un geriàtric de Saragossa

L'historiador Joaquín Romero Maura, investigat pel muntatge d'una estructura 'offshore' a Jersey

El Rei emèrit Joan Carles I
El Rei emèrit Joan Carles I

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha localitzat en un geriàtric de Saragossa el presumpte testaferro que va gestionar un trust a l’illa de Jersey muntat per Manuel Prado y Colón de Carvajal, empresari i administrador del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, publica El Confidencial.

Es tracta de Joaquín Romero Maura, un historiador que, segons la mateixa informació, va esdevenir l’únic gestor de l’estructura offshore quan Manuel Prado y Colón de Carvajal va morir l’any 2009. Els investigadors del cas han trobat Romero Maura, de 81 anys, practicant les terceres diligències obertes sobre la fortuna de Joan Carles I, i xifren en 10 milions d’euros els fons que es poden haver amagat gràcies a aquest historiador.

Moviments dels fons sota sospita es van produir quan Romero Maura ja havia ingressat en la residència geriàtrica on el van trobar els investigadors i el Ministeri Públic vol determinar si aquests moviments els va decidir Romero Maura, un historiador i professor universitari que és besnét d’Antonio Maura, expresident del consell de ministres espanyol durant el regnat d’Alfons XII, i nét de Miguel Maura, ministre de la Segona República.

Els investigadors, segons afegeix El Confidencial, assenyalen com a destinatari dels fons Joan Carles I, per bé que el nom del rei emèrit no consta en els moviments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides