Esquerra i Junts desencallen les negociacions en la cita a Lledoners

En un doble comunicat, les dues formacions troben "positiva" una trobada que ha servit per abordar l'estructura de l'executiu

La cimera de Lledoners ha acabat poc abans de les nou de la nit d’aquest dimarts, després de gairebé quatre hores de reunió entre els negociadors d’ERC i JxCat. Tant fonts d’ERC com de Junts han destacat que la reunió “ha anat bé” i s’haurien desencallat les negociacions per formar Govern. Segons les mateixes fonts, a la cimera, les dues formacions independentistes s’han conjurat a donar forma al 52% de vot independentista que hi va haver en les eleccions al Parlament del 14 de febrer.

El candidat d’ERC a presidir el Govern, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez -empresonat a Lledoners-, han encapçalat la primera reunió que ha abordat l’estructura i el repartiment de conselleries del nou executiu. És la primera vegada que hi participa Aragonès formalment.

D’ERC també hi ha assistit el líder del partit, Oriol Junqueras -també tancat a Lledoners- i el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové. Per JxCat hi havia la seva portaveu, Elsa Artadi, i el diputat Josep Rius.

A Lledoners també s’ha parlat sobre qui i com es gestionaran els fons europeus, coneguts com a Next Generation. D’entre els 542 projectes presentats, la Generalitat n’ha escollit 27 per poder accedir als fons europeus anti-covid, amb un pressupost de 41.000 milions d’euros.

En un doble comunicat calcat, les dues formacions han valorat de manera “positiva” la cita a Lledoners. Els negociadors s’han emplaçat a continuar les negociacions fins a tancar un acord de Govern que eviti tornar a repetir les eleccions catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides