El TSJC diu que la Generalitat ha de vacunar “d’immediat” els policies nacionals i guàrdies civils

El tribunal dona 10 dies al govern català perquè hi hagi el mateix nombre d'immunitzats entre els agents dels cossos de seguretat estatals i els Mossos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat aquest dimarts a la Generalitat que “sense cap excusa” garanteixi “d’immediat i sense dilacions” la vacunació als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que treballen a Catalunya. En aquest sentit, el tribunal ha dit que el govern català ha de modificar el pla de vacunació de personal essencial i li ha donat 10 dies perquè hi hagi el mateix nombre d’agents immunitzats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que de la policia autonòmica catalana.

Així mateix, el TSJC ha acceptat les mesures cautelars sol·licitades pels sindicats policials Jupol i Jucil Nacional després d’un informe de la Fiscalia que diu que els policies nacionals i guàrdies civils que treballen a Catalunya pateixen una “clara i injustificada situació de discriminació” respecte els Mossos.

La resolució judicial recorda, agafant les xifres de Salut del passat 22 d’abril, que actualment hi ha vacunats a Catalunya el 80,3% dels mossos, el 71,2% d’agents dels diferents cossos de policies locals, el 79,1% d’efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona front el 9,9% de policies nacionals i el 6,3% de guàrdies civils.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides