El tercer capítol d’‘El judici’ de TV3 dura una hora i dedica vuit segons a la única veu crítica amb els presos

Carles Puigdemont és el protagonista i heroi de la nova entrega dels documentals de Jaume Roures en un episodi on s’entrevista dotze persones favorables als processats, entre ells quatre dels seus advocats

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, entrevistat a la sèrie 'El judici'
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, entrevistat a la sèrie 'El judici'

L'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, entrevistat a la sèrie 'El judici' produïda per Mediapro i que està emetent TV3

TV3 va emetre aquest diumenge 25 d’abril el tercer capítol d’El judici, una sèrie realitzada per Mediapro. El capítol es titulava Tota la veritat i va durar 57 minuts. D’aquesta prop d’una hora de durada de l’episodi que reconstrueix el judici als dirigents independentistes que van proclamar la independència de Catalunya el 27 d’octubre del 2017, només vuit segons van estar dedicats a l’única entrevista a algú partidari de condemnar els processats. Entre els minuts 55’09” i 55’17”, Javier Zaragoza, fiscal del Tribunal Suprem en aquest procés, diu que “en realitat la independència es va arribar a declarar. No es va fer efectiva, lògicament, perquè l’Estat va haver d’utilitzar mitjans excepcionals per restaurar l’ordre”.

A Tota la veritat hi són entrevistades dotze persones contràries a la celebració del judici i a les acusacions als dirigents independentistes. Entre ells hi ha quatre dels seus advocats: Marina Roig i Àlex Solà, lletrats defensors de Jordi Cuixart; Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell i Jordi Pina, advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull. Qui més protagonisme té en aquest episodi és l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que és qui va proclamar la independència de Catalunya. Fa unes declaracions pel documental de Jaume Roures poc després que comenci i torna a fer-ho cap al seu final. En el seu decurs apareixen nombroses imatges de Puigdemont en actes públics, viatjant en cotxe o sent aplaudit a la plaça de la catedral de Barcelona per un grup de gent que crida “Ni un pas enrere”.

Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, és la primera a parlar en aquest capítol per afirmar que ella i la seva mare van plorar d’alegria en escoltar la declaració d’independència i que va quedar molt sorpresa quan va veure que el seu marit estava “consternat” quan va tornar a casa i va explicar que marxava del país.  Les darreres paraules de l’episodi les pronuncia Àlex Solà. “El 27 d’octubre és que no va passar res. Com pots jutjar res?”, afirma i tot seguit es van veure unes imatges d’un treballador del Parlament passant una aspiradora per sobre de la catifa vermella que cobreix part del seu terra i els títols dels crèdits del documental encapçalats per un enorme “una producció de Jaume Roures”.

Entremig també parlen pel documental Santi Vila, exconseller d’Empresa i Coneixement, Lluís Corominas, exvicepresident primer del Parlament, Anna Simó, exsecretària primera de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, exsecretari tercer de la Mesa del Parlament, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jaume Assens, diputat al Congrés d’En Comú Podem, a més dels quatre advocats esmentats.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha comprat a la productora Mediapro la sèrie El judici per 440.000 euros. N’ha emès tres capítols i encara n’hi ha cinc que estan pendents d’emissió. Aquesta sèrie no s’inclou dins cap dels programes que TV3 dedica a emetre documentals –30 minuts, 60 minuts i Sense ficció– sinó que substitueixen les pel·lícules que formen part de la programació habitual de nit dels diumenges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides