El govern espanyol rebutja traslladar la comissaria de Via Lietana

Esquerra reclama la reconversió de la comissaria en un espai de memòria democràtica

Comissaria de Via Laietana

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que mantindrà la Prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona. “No veiem motius operatius per traslladar-la”, ha defensat Grande-Marlaska aquest dimarts a la sessió de control al Senat preguntat per ERC.

La senadora republicana Adelina Escandell ha reivindicat que la comissaria de Via Laietana es reconverteixi en un espai de memòria democràtica. “Està associat en la memòria i experiència popular a la repressió extrema silenciada durant massa anys”, ha dit.

El titular d’Interior ha remarcat que el govern espanyol “no contempla” el trasllat perquè no vol “privar la societat catalana” de la possibilitat que les forces de seguretat “operin en les infraestructures adequades”. Grande-Marlaska ha assegurat que l’executiu espanyol està “compromès amb la recuperació de la memòria democràtica” i ha dit que a Catalunya ja hi ha altres espais de memòria.

El 2017 el Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei d’ERC amb aquest objectiu, amb els vots a favor del PSOE i Podem.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari