El PSC prefereix “l’Esquerra de Madrid”

La portaveu Alícia Romero retreu a Oriol Junqueras un "odi visceral" contra els socialistes catalans

Alícia Romero i Salvador Illa
Alícia Romero i Salvador Illa

Alícia Romero, la portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, ha considerat en una entrevista concedida a Nació Digital que ERC té a Madrid “una actitud totalment diferent” que a Catalunya, i que “si tinguéssim aquesta ERC aquí, seria més fàcil” obrir la via que els socialistes reclamen, alternativa a la de prioritzar la consecució de la independència.

“Si ens diuen que en els pròxims temps es dedicaran a governar Catalunya, més enllà de perseguir la independència i fer passos perquè això sigui així, segurament podríem parlar“, ha afirmat la portaveu socialista.

Romero ha afegit que “no volem que oblidin el projecte independentista, que té tota la legitimitat”, però tot i que “han decidit aparcar la unilateralitat”, ha lamentat que “van pactar amb la CUP” un document on “parlen de diàleg, però li posen caducitat i parlen d’embat amb l’Estat”. “Constantment, tenen una actitud ambigua, fins i tot una mica acomplexada”, ha indicat.

La portaveu del PSC al Parlament també ha reconegut que “m’enfado molt” amb declaracions del líder d’ERC, Oriol Junqueras, a qui atribueix “coses que fan mal”, com quan va dir que el partit més allunyat d’ERC és el PSC, per bé que “aquí, al Parlament, hi tens Vox”. Romero ha recordat que “governem a molts llocs amb ERC” i que “ens uneixen polítiques que compartim”, contraposant-ho amb el fet que Junqueras “ens veu com el rival a batre, clarament”.

“Aquest odi visceral no és bo ni per a ell, ni per a ERC ni per al país. Malgrat les discrepàncies, ens hem de poder asseure a parlar”, ha conclòs la diputada socialista.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari