Duran i Lleida impulsa una acadèmia de “formació de líders” a Barcelona

L’expresident d’Unió Democràtica vol generar lideratges que combatin “els postulats populistes”

Duran i Lleida
Duran i Lleida

L’exlíder de l’extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha impulsat i presidirà una nova acadèmia dedicada a la “formació de líders per afrontar els reptes de futur” i “combatre els postulats populistes”, ja que aquests darrers “cada vegada més s’estenen a dreta i esquerra com un autèntic càncer de la democràcia”.

Segons avança l’agència Efe, aquest centre, anomenat Acadèmia Europea Leadership (AEL), agafarà de referents els centres impulsats a París i Roma per l’actual líder del Partit Demòcrata Italià, Enrico Letta, que presidirà la comissió d’admissió d’alumnes.

Els cursos de l’acadèmia seran adreçats a joves d’entre 21 i 30 anys i comptaran amb un sistema de beques per “garantir l’accés d’aquelles persones que no poden pagar-se una formació similar en una escola catalana, espanyola o internacional per no tenir els mitjans econòmics per fer-ho”.  A més, es busca que hi hagi paritat i diversitat entre l’alumnat.

Segons ha explicat Duran, “no es tracta de formar només a líders polítics, sinó d’ajudar a generar lideratges econòmics, socials i polítics”, motiu pel qual la docència de l’acadèmia també estarà adreçada a joves del “món de la biologia, de les matemàtiques, de la física o de l’art”.

L’exlíder democratacristià té previst establir un marc de relació amb la Scuola Política de Roma i l’Acadèmia Europea creada a l’Institut Jacques Delors de París, així com firmar un conveni amb la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball, que cedirà les aules per impartir l’activitat docent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides