Duran i Lleida impulsa una acadèmia de “formació de líders” a Barcelona

L’expresident d’Unió Democràtica vol generar lideratges que combatin “els postulats populistes”

Duran i Lleida
Duran i Lleida

L’exlíder de l’extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha impulsat i presidirà una nova acadèmia dedicada a la “formació de líders per afrontar els reptes de futur” i “combatre els postulats populistes”, ja que aquests darrers “cada vegada més s’estenen a dreta i esquerra com un autèntic càncer de la democràcia”.

Segons avança l’agència Efe, aquest centre, anomenat Acadèmia Europea Leadership (AEL), agafarà de referents els centres impulsats a París i Roma per l’actual líder del Partit Demòcrata Italià, Enrico Letta, que presidirà la comissió d’admissió d’alumnes.

Els cursos de l’acadèmia seran adreçats a joves d’entre 21 i 30 anys i comptaran amb un sistema de beques per “garantir l’accés d’aquelles persones que no poden pagar-se una formació similar en una escola catalana, espanyola o internacional per no tenir els mitjans econòmics per fer-ho”.  A més, es busca que hi hagi paritat i diversitat entre l’alumnat.

Segons ha explicat Duran, “no es tracta de formar només a líders polítics, sinó d’ajudar a generar lideratges econòmics, socials i polítics”, motiu pel qual la docència de l’acadèmia també estarà adreçada a joves del “món de la biologia, de les matemàtiques, de la física o de l’art”.

L’exlíder democratacristià té previst establir un marc de relació amb la Scuola Política de Roma i l’Acadèmia Europea creada a l’Institut Jacques Delors de París, així com firmar un conveni amb la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball, que cedirà les aules per impartir l’activitat docent.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari